Д-р Спиридонова: Градът са неговите граждани, както болницата са лекарите, сестрите и санитарите


Д-р Спиридонова: Градът са неговите граждани, както болницата са лекарите, сестрите и санитарите

„Градът и болницата си приличат по това, че живеят своя живот благодарение на хората в тях. Както болницата е, не апаратурата и кабинетите, а лекарите, сестрите и санитарите, така и един град е град благодарение на хората, които живеят в него.“ Това заяви д-р Цветелина Спиридонова, която връчи една от големите награди  „Кмет на гражданите“ на официалната церемония „Кмет на годината“.

 

В категорията „Кмет на гражданите“ победителите в отделните три категории, съответно за голяма, средна и малка община станаха кметовете на Белослав инж. - Деян Иванов, на Несебър - Николай Димитров и на Ямбол - Валентин Ревански. Тримата бяха определени след онлайн гласуване, протекло на платформата Kmetnagodinata.bg от 1 до 14 септември, в което можеха да участват всички български граждани. Близо 140 000 души дадоха своя вот и избраха победителите, като в това издание кметовете можеха да бъдат оценявани за работата си през целия мандат от 2019 г. до 2023 г. 

 

Голямата награда отиде при кметовете на Стара Загора - Живко Тодоров (за голяма община), на Родопи - Павел Михайлов (за средна община) и на Сливница - Васко Стоилков (за малка община).

 

„Мандатът на кметовете беше особено труден, заради пандемията и съпътстващите я кризи, но те устояха! Пожелавам си българските градове и общини да са все по-модерни, зелени, дигитализирани и иновативни – защото такъв е светът пред нас и към такъв свят трябва да се стремим, за да можемда живеем в едно по-хубаво място“, каза издателят на Kmeta.bg Боян Томов, издател на и организатор на конкурса „Кмет на годината“ за 11-ти пореден път.

 

В надпреварата участваха всички 265-има кметове на общини в страната. Изключение тази година беше направено за 4 общини – Разлог, Якоруда, Нова Загора и Никола Козлево. Причината е, че там настоящите кметове не изпълняват функциите си през целия мандат (избрани са по-късно или временно изпълняват длъжността) и затова няма как да бъдат оценявани за четиригодишния период наравно с останалите.

Партньори


SiemensOlympusROCHE BULGARIAHUMAN
NV Tower
NV Tower
HYGIA NVбул. Г. М. Димитров 59, ет.1 - партер, София 1700, България

+359 886 500 421

Работно време
Понеделник - петък08:30 - 18:00 часа
 
© Hygia NV. Всички права запазени.
  Клиника Хигия NV
Медицински услуги

Кардиология
Вътрешни болести
Гастроентерология
Хирургия
Акушерство и гинекология
Нефрология
Офталмология
Неврология
Психология
Физиотерапия
Дентална медицина

Лаборатория
Галерия
Новини
0886 500 421
Запази час
Резултати
Контакти

  BG EN