Проф. Постаджиян: Пийте чаша вода на всеки час в жегите


Проф. Постаджиян: Пийте чаша вода на всеки час в жегите

В жегите да пием по една чаша вода на всеки час. Това каза изявеният кардиолог  проф. Арман Постаджиян в студиото на Нова телевизия. Специалистът, който е част от екипа и на клиника Хигия NV,  даде съвети за справяне с високите температури в летния сезон. 

 

Температура над 30 градуса е изпитание за тялото, особено когато идва много рязко”, каза проф. Постаджиян и добави, че предизвикателството е още по-голямо, когато температурата скочи над 40 градуса. Когато сме в автомобила си и той е напечен от слънцето температурата може да стигне над 60 градуса, ако не разполагаме с климатик.

 

Основните промени, които се случват в организма при такива високи температури с а промените в артериалното налягане , които при някои хора може да е доста изразено. В такива случаи най-честата грешка при хипертоници и при мъже с аденом на простатата, които приемат алфа-блокери, е рязкото спиране на медикаментите – ако преди това са вземали три лекарства, сега изведнъж спират и трите“, обясни кардиологът и препоръча, ако се наложи, да бъдат редуцирани или спрени дозите, то това да става под лекарски контрол.

 

Проф. Постаджиян отново припомни и класическите препоръки за горещото време – шапка на главата, широки и светли дрехи и излизане навън в по-прохладните часове на денонощието.

 

Рязката динамика в температурите също е много опасна, каза кардиологът. Той предупреждава да се избягват резките промени за тялото от топло на студено и обратно, въпреки адаптивните способности на организма.

Партньори


SiemensOlympusROCHE BULGARIAHUMAN
NV Tower
NV Tower
HYGIA NVбул. Г. М. Димитров 59, ет.1 - партер, София 1700, България

+359 886 500 421

Работно време
Понеделник - петък08:30 - 18:00 часа
 
© Hygia NV. Всички права запазени.
  Клиника Хигия NV
Медицински услуги

Кардиология
Вътрешни болести
Гастроентерология
Хирургия
Акушерство и гинекология
Нефрология
Офталмология
Неврология
Психология
Физиотерапия
Дентална медицина

Лаборатория
Галерия
Новини
0886 500 421
Запази час
Резултати
Контакти

  BG EN