Проф. Постаджиян: Шапката е задължителна за жегите


Проф. Постаджиян: Шапката е задължителна за жегите

Проф. Арман Постаджиян, който е един от специалистите и в клиника Хигия NV, гостува в сутрешния блок на БТВ, за да даде своите съвети за справяне с летните жеги. Кардиологът е категоричен, че трябва да се носят леки дрехи в светли тонове и задължително да носим шапка в най-големите горещини.

"Шапката е много важна част от облеклото, когато сме на открито и особено в по-топлите части на деня, и много течности“, каза ръководителят на Българската лига по хипертония и началник на отделение по кардиология в МБАЛ „Св. Анна“ проф. Арман Постаджиян.

По думите му здравите хора трябва да поемат около 2 литра вода на ден, като се предпочитат по-хладни напитки. Алкохолът, особено концентрираният, трябва да се избягва. Храната трябва да бъде лека - предимно плодове и зеленчуци. 

Независимо от температурите, движението не трябва да се ограничава. Съветите към хората със сърдечни проблеми са да излизат в по-прохладните части на деня, да пият достатъчно течности и да не спират своите медикаменти за кръвно налягане.

Проф. Постаджиян посъветва и как да използваме климатик за охлаждане в жегите.

„Въпросът е разликата в температурите да не бъде грандиозно голяма. Една температура около 23-24 градуса е добре. Когато излезеш навън не е толкова голяма разликата, но ако си направил климатикът на 17 или 18 градуса, този стрес, който организмът придобива изведнъж, е доста по-изразен и там е шансът за топлинни удари“, обясни кардиологът.

Партньори


SiemensOlympusROCHE BULGARIAHUMAN
NV Tower
NV Tower
HYGIA NVбул. Г. М. Димитров 59, ет.1 - партер, София 1700, България

+359 886 500 421

Работно време
Понеделник - петък08:30 - 18:00 часа
 
© Hygia NV. Всички права запазени.
  Клиника Хигия NV
Медицински услуги

Кардиология
Вътрешни болести
Гастроентерология
Хирургия
Акушерство и гинекология
Нефрология
Офталмология
Неврология
Психология
Физиотерапия
Дентална медицина

Лаборатория
Галерия
Новини
0886 500 421
Запази час
Резултати
Контакти

  BG EN