Д-р Александър Георгиев, стоматолог: В Хигия NV работим с най-добрата машина за избелване на зъби и ефектът е отличен


Д-р Александър Георгиев, стоматолог: В Хигия NV работим с най-добрата машина за избелване на зъби и ефектът е отличен

Д-р Александър Георгиев д.м. е стоматолог със специалност орална хирургия. Той е и магистър по Здравен мениджмънт. Д-р Георгиев притежава всичко – и образование, и опит, и амбиция, и упоритост, за да бъде отличен стоматолог. Като важна част от екипа на клиника Хигия NV, със своя близо 10-годишен опит, д-р Георгиев даде специално интервю за най-новите тенденции да имаме красива и бляскава усмивка.

 

 • Д-р Георгиев, какво е най-голямото преимущество на стоматологичния кабинет в Хигия NV за Вас и за Вашите пациенти?
 • И за двете страни е удоволствие да сме в него, макар, че за повечето хора посещението при стоматолог е свързано с дискомфорт. Истината е, че съвременната техника, оборудване и обзавеждане, с които разполагаме в Хигия NV, предразполагат пациентите към удовлетворителен комфорт, а за нас специалистите е удоволствие да работим в тези условия. Освен техниката, която както казах, е от най-ново поколение, то и материалите, които използваме в работата си също са от най-съвременните и качествени разработки на световния стоматологичен пазар.

 

 • Разполагате с най-добрата машина за избелване на зъби  Beyond. Колко безвредна е тази процедура?
 • Абсолютно е безвредна и изключително ефикасна. Машината, с която разполагаме в Хигия NVе от най-високия клас в момента и резултатите са много добри. 

 

 • Колко пъти в годината може да се прилага избелването?
 • С нашата машина не е необходимо повече от веднъж, защото ефектът наистина е видим. Има някои пациенти, които повтарят процедурата в годината, но наистина не е наложително.

 

 • Има ли условие, което трябва да е изпълнено, за да се подложим на процедура за избелване на зъбите?
 • Желателно е пациентът да има навършени 16 години, защото преди тази възраст зъбите не са достигнали до пълното си развитие. Няма други контраиндикации. Процедурата е напълно безвредна, но много ефикасна. Единственото условие след прилагането й е в следващите 24 часа да не се консумират оцветяващи храни и напитки като червено вино и кафе, например. 

 

 • Все помодерно напоследък е поставянето на фасети и придобиването на така наречената „холивудска усмивка“. Какво е вашето мнение при противопоставянето на фасети срещу избелване на зъбите?
 • Вижте, фасетите променят цялостната форма и визия на зъбите. Да, ако човек няма хубави зъби избелването им няма да му донесе желания резултат, поглеждайки се в огледалото. Тогава се прибягва до фасетите. С тях се коригира цялостната линия и визия на усмивката и зъбите могат да имат такива нюанси на бялото, които с избелване е невъзможно да се постигнат. Сега е изключително модерно да се поставят нереално искрящи бели фасети, което честно казано аз лично не харесвам, но все по-често се изисква от пациентите.

 

 • Доста пациенти разчитат на Вашата работа при поставянето на импланти. Какво е найважно да знаем, преди да прибегнем до такава процедура?
 • Найважното е точно това – да си изберете специалиста, на когото да се доверите. Да сте сигурни, че това е човек с опит и че използва достатъчно висококачествени материали. Имплантната система, с която работим в Хигия NV е в топ 5 на брандовете в световен мащаб и затова съм абсолютно уверен и спокоен за крайния резултат при всеки пациент. 

 

 • Какъв е Вашият съвет за здрави зъби?
 • Профилактиката! Поне два пъти в годината трябва да се посещава стоматолог. И това само, ако човек няма оплаквания. Профилактиката помага проблемите да се хванат навреме, да се лекуват по-лесно и да се инвестират по-малко и пари, и време. В другия случай, при отсъствие на профилактика и прибягване до зъболекар, когато вече не можем да спим от болка, например, проблемът често е по-сериозен, лечението е по-сложно, а колкото е по-сложно едно лечение, толкова по-трудно може да се прогнозира колко време и пари ще ни коства. 

 

Партньори


SiemensOlympusROCHE BULGARIAHUMAN
NV Tower
NV Tower
HYGIA NVбул. Г. М. Димитров 59, ет.1 - партер, София 1700, България

+359 886 500 421

Работно време
Понеделник - петък08:30 - 18:00 часа
 
© Hygia NV. Всички права запазени.
  Клиника Хигия NV
Медицински услуги

Кардиология
Вътрешни болести
Гастроентерология
Хирургия
Акушерство и гинекология
Нефрология
Офталмология
Неврология
Психология
Физиотерапия
Дентална медицина

Лаборатория
Галерия
Новини
0886 500 421
Запази час
Резултати
Контакти

  BG EN