Д-р Анна Петкова, гинеколог Младите хора стават все по-отговорни към здравето си


Д-р Анна Петкова, гинеколог Младите хора стават все по-отговорни към здравето си

Тя е млада, амбициозна и много уверено върви по стъпките на майка си, която също е акушер – гинеколог. Признава, че като дете на успял лекар, често трябва много повече да се доказва и дори да е в пъти по-добра от колегите си, за да получи заслужено признание. Успява! Упорита, целеустремена и уверена в своя път в медицината, доктор Анна Петкова вече е част и от екипа на клиника Хигия NV.

 

 • Д-р Петкова, с какво ви привлече Хигия NV?
 • Клиниката ме привлече с това, че е нова, красива и оборудвана с наймодерната апаратура, което дава комфорт, удобство и увереност на лекарите. Тук има и изобилие от специалисти, благодарение на което може да се подходи мултидисциплинарно към всеки пациент и той да получи най-добрата грижа. Щастлива съм, че съм да съм част от екипа на Хигия NV.

 

 • Работите с доста млади момичета, какво е наблюдението ви, отговорни ли са днешните момичета към здравето си?
 • Радвам се да отбележа, че ми прави впечатление, че младите момичета стават все поотговорни. В ерата на технологиите достъпът до информация е все по-лесен и всеобхватен и това явно се отразява положително и на здравната дисциплина на младите хора.

 

 • Кога едно момиче трябва за първи път да отиде на гинекологичен преглед?
 • Задължително, когато започне да води полов живот. Извън това, ако няма някакъв проблем, който да налага проследяване и почеста среща с гинеколога, веднъж в годината профилактичния преглед е достатъчен. Не трябва обаче, да се пропуска.

 

 • Каква дисциплина трябва да се следва, за да бъде гинекологично здрава жената?
 • За жалост често причината за гинекологичните инфекции не е в лоша хигиена или небрежност. Такива инфекции могат да се случат и при спад на имунитета, и при използване на обществена тоалетна чиния, например. Инфекциите не са само полово предавани, но използването на предпазни средства при полов контакт са много важни. Отговорността на дамата е, да потърси консултация със специалист веднага, след като почувства някакво необичайно неразположение. Самолечението винаги е грешка.

 

 • Случва ли ви се да приемете непълнолетни бременни момичета в кабинета си?
 • Да, случва се и даже не бих казала, че е рядкост. Наймалката ми пациентка беше на 14 години. 

 

 • Има ли найдобра възраст за това да станеш майка?
 • Добре е една жена да роди първото си дете на възраст между 20 и 30 години. Напоследък обаче все повече дами предпочитат да се реализират първо в кариерата, а след това да мислят за деца, което доста вдигна възрастта за първо раждане. Това от своя страна пък създава повече работа за нас специалистите, защото все почесто имаме проблемно забременяване, зачестяват и инвитро опитите.  Смятам, че до навършване на 35 години, при една жена трябва да има бременност.

 

 • За себе си правите ли планове за кариера, личен живот?
 • Да, правя и се опитвам да ги следвам. В момента и за съм се концентрирала в кариерата си, защото искам да мога да завърша изцяло лечението на пациентите ми, освен амбулатория да работя и в болница, където да израждам бебета и да оперирам. Самият подход към пациента трябва да е комплексен. 

 

 • Какво сте планирала да постигнете за себе си тази година?
 • Аз съм доста последователна и винаги си поставям помалки цели по пътя към голямата. За мен тя е професионалното удовлетворение и реализация. За тази година освен това искам спокойствие и много позитивни хора край себе си, с които взаимно да се зареждаме с добра енергия и устрем за бъдещето!

 

Хигия NV приветства в екипа си  Д-р Анна Петкова, акушер - гинеколог

(приемни часове - сряда от 15:00 до 18:30, петък от 8:30 до 13:00 

Партньори


SiemensOlympusROCHE BULGARIAHUMAN
NV Tower
NV Tower
HYGIA NVбул. Г. М. Димитров 59, ет.1 - партер, София 1700, България

+359 886 500 421

Работно време
Понеделник - петък08:30 - 18:00 часа
 
© Hygia NV. Всички права запазени.
  Клиника Хигия NV
Медицински услуги

Кардиология
Вътрешни болести
Гастроентерология
Хирургия
Акушерство и гинекология
Нефрология
Офталмология
Неврология
Психология
Физиотерапия
Дентална медицина

Лаборатория
Галерия
Новини
0886 500 421
Запази час
Резултати
Контакти

  BG EN