Нова година, стар бюджет за здраве


Нова година, стар бюджет за здраве

2023 година започна с непроменен бюджет на НЗОК. Причината е, че служебният кабинет на Гълъб Донев прие удължаване на действието на Бюджет 2022, в който бе ясно, че планираните пари за здраве у нас не са достатъчни, за да поддържат качествена и удовлетворяваща за всички участници в процеса на здравеопазване, здравна грижа.

Българският лекарски съюз продължава да настоява за увеличение на клиничните пътеки. Работодателите от своя страна изразиха подкрепа за удължения бюджет, а синдикатите са против. КТ Подкрепа категорично настояват за допълнителни средства от страна на държавата, за да бъде гарантирана качествената медицинска дейност в страната. Те искат още увеличение на заплатите в Регионалните здравни инспекции, както и в спешните центрове.

Разговорите за увеличаването на медицинските пътеки продължават да се водят, но както се изрази в края на миналата година председателят на БЛС д-р Маджаров – „меланхолично“. Без нов бюджет на Касата обаче и разговорите за новия тригодишен Национален рамков договор между БЛС и НЗОК също ще продължа да се водят без конкретика. 

Едно е ясно – политическата нестабилност у нас и липсата на редовно правителство, категорично рефлектира и на здравния сектор, но иначе всички си пожелахме за Нова година да сме “живи и здрави”.

 

Партньори


SiemensOlympusROCHE BULGARIAHUMAN
NV Tower
NV Tower
HYGIA NVбул. Г. М. Димитров 59, ет.1 - партер, София 1700, България

+359 886 500 421

Работно време
Понеделник - петък08:30 - 18:00 часа
 
© Hygia NV. Всички права запазени.
  Клиника Хигия NV
Медицински услуги

Кардиология
Вътрешни болести
Гастроентерология
Хирургия
Акушерство и гинекология
Нефрология
Офталмология
Неврология
Психология
Физиотерапия
Дентална медицина

Лаборатория
Галерия
Новини
0886 500 421
Запази час
Резултати
Контакти

  BG EN